Tervetuloa rentoutumaan ja virkistymään Ellin johtajahuoltopäivään 28.3! Tee alla oleva testi, jos olet epävarma, sopiiko päivä sinulle. 🙂

Aikataulu
12.00 Lounas
13.00 Ohjelmaa, johon tarvitset ulkoiluun sopivat vaatteet
14.00> ohjelmaa, johon tarvitset luovuutta
17.00> ohjelmaa, johon tarvitset rennot vaatteet
18.00 virallinen ohjelma päättyy
> hengailua ja saunomista 21 asti

Matkat viimevuoden tapaan kimppakyydein.

Ilmo Kuksan kautta 17.3. mennessä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=5948

******************
BURN OUT -TESTI
Partiolaisilta vaaditaan täysillä venymistä ja uhrautumista. Ei ole kummakaan, että loppuunpalamisen merkkejä ilmenee yhä useammalta. → Katso, uhkaako burn out sinua.

1. Oletko väsynyt?
Yksi burn outin selkeimmistä merkeistä on krooninen väsymys. Väsymys voi olla henkistä tai fyysistä. Burn outin kynnyksellä ihmisestä tuntuu siltä, kuin yhtään mitään ei jaksaisi tehdä.

2. Puuttuuko sinulta partiomotivaatio?
Jos mikään ei enää innosta sinua tai et koe sisäistä motivaatiota töissäsi, on hyvinkin mahdollista että kärsit loppuun palamisesta. Myös jos sinusta tuntuu vaikealta raahata itseäsi töihin aamuisin, voi se olla merkki burn outista.

3. Oletko turhautunut tai kyyninen tai muuten ajattelet paljon negatiivisesti?
Sinusta voi tuntua siltä, ettei millään mitä teet ole mitään merkitystä tai olet pettynyt kaikkeen. Vaikka kaikki tuntevat joskus negatiivisia tunteita, on tärkeää tunnistaa milloin ajattelet mustia ajatuksia turhan usein.

4. Onko sinulla kognitiivisia ongelmia?
Burn out ja stressi vaikeuttavat keskittymiskykyäsi. Stressin kourissa huomiomme keskittyy vain uhaksi kokemaamme negatiiviseen asiaan elämässämme. Tämä ”putkinäköinen” ote elämään voi vaikeuttaa päätöksentekoa tai ongelmanratkaisua. Myös saatat unohdella asioita helpommin.

5. Koetko tehosi heikentyneen?
Jos et ole aivan varma siitä, oletko burn outin partaalla, voit verrata omaa tehoasi edellisvuosien tehoon. Jos tehosi on heikentynyt jo pidemmältä aikaväliltä, voi olla kyseessä loppuun palamisen oireet.

6. Onko sinulla suhdeongelmia partiossa ja kotona?
Burn outin partaalla suhdeongelmat tulevat ilmi kahdella tavalla. Joko kiistelet muiden ihmisten kanssa jopa pienistä asioista, tai vetäydyt kanssakäymisestä kokonaan.

7. Oletko lopettanut itsestäsi huolehtimisen?
Useat ihmiset lopettavat itsestään huolen pitämisen burn outin kourissa. Huonot elämäntavat alkoholin liikakäyttö ja jopa unilääkkeiden liikakäyttö voivat olla merkkejä burn outista.

8. Pohditko partioasioita myös työ- ja kouluajalla?
Loppuun palanut ihminen saattaa murehtia partioasioita koko ajan, riippumatta siitä onko hän kokouksessa fyysisesti vai ei. Jos käytät henkistä energiaa partioasioiden pohtimiseen, kun sinun ihan OIKEASTI pitäisi opiskella tai tehdä töitä, niin silloin työ vaikeuttaa kykyäsi palautua työpäivän aiheuttamasta stressistä.

9. Oletko yleisesti tyytymätön?
Stressi partiossa voi heijastua myös yleiseen tyytymättömyyteen muussa elämässäsi. Henkilökohtainen elämäsi voi tuntua olevan jumissa tai muuten vain pielessä, jos koet partiossa liiallista stressiä.

10. Onko sinulla terveysongelmia?
Pitkän aikaa jatkunut stressi voi aiheuttaa fyysisiä terveysongelmia, kuten ruuansulatushäiriöitä ja sydänongelmia.

TULKINTA:
0-10 KYLLÄ-vastausta: Stressi ei välttämättä muutu automaattisesti burn outiksi yhdellä kyllä-vastauksella, mutta vastaukset kannattaa ottaa vakavasti ja keksiä uutta intohimoa partioon sekä elämään. Mistä sitä intohimoa saa?
Ellin johtajahuoltopäivästä tietenkin!!!

Categories: UncategorizedUutiset

Samasta aiheesta

Kilpailu: keksi Ellin kesäleirille nimi!

On jälleen tullut aika koota Espoon parhaat tyypit yhteen, kun ensi kesänä vietetään Espoonlahden lippukuntien ihka omaa leiriä heinä-elokuun vaihteessa Rymättylässä. Kesän mahtavin ja Ellin häikäisevin leiri etsii itselleen nyt arvoistaan nimeä! Ehdotukset saa lähettää Lue lisää...

Tervetuloa vuosikokoukseen

  Aika: Torstai 2.2.2017 kello 18.00 Paikka: Sode nuorisotila – Soukantie 13 Kutsutut: Espoonlahden alueen lippukunnat   Esityslista Kokouksen avaus Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Työjärjestyksen hyväksyminen Tilinpäätös, toimintakertomus ja toiminnantarkastajien lausunto Tilinpäätöksen 2016 Lue lisää...

Ellin kevät 2015

Hyvää uutta vuotta kaikille elliläisille ja Elli-mielisille! Tänä vuonna Elli mm. juhlii 20-vuotissynttäreitä ja leireilee yhdessä Naantalissa. Kevään 2015 toimintakalenteri: 27.1. 17.00-19.30 Pizzatreffit Sodessa (samoajat, vaeltajat, aikuiset)) 11.2. 18:00 Vuosikokous Sodessa 12.2. Ystävänpäivä-KITT (tarpojat ja Lue lisää...