Tervetuloa rentoutumaan ja virkistymään Ellin johtajahuoltopäivään 28.3! Tee alla oleva testi, jos olet epävarma, sopiiko päivä sinulle. 🙂

Aikataulu
12.00 Lounas
13.00 Ohjelmaa, johon tarvitset ulkoiluun sopivat vaatteet
14.00> ohjelmaa, johon tarvitset luovuutta
17.00> ohjelmaa, johon tarvitset rennot vaatteet
18.00 virallinen ohjelma päättyy
> hengailua ja saunomista 21 asti

Matkat viimevuoden tapaan kimppakyydein.

Ilmo Kuksan kautta 17.3. mennessä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=5948

******************
BURN OUT -TESTI
Partiolaisilta vaaditaan täysillä venymistä ja uhrautumista. Ei ole kummakaan, että loppuunpalamisen merkkejä ilmenee yhä useammalta. → Katso, uhkaako burn out sinua.

1. Oletko väsynyt?
Yksi burn outin selkeimmistä merkeistä on krooninen väsymys. Väsymys voi olla henkistä tai fyysistä. Burn outin kynnyksellä ihmisestä tuntuu siltä, kuin yhtään mitään ei jaksaisi tehdä.

2. Puuttuuko sinulta partiomotivaatio?
Jos mikään ei enää innosta sinua tai et koe sisäistä motivaatiota töissäsi, on hyvinkin mahdollista että kärsit loppuun palamisesta. Myös jos sinusta tuntuu vaikealta raahata itseäsi töihin aamuisin, voi se olla merkki burn outista.

3. Oletko turhautunut tai kyyninen tai muuten ajattelet paljon negatiivisesti?
Sinusta voi tuntua siltä, ettei millään mitä teet ole mitään merkitystä tai olet pettynyt kaikkeen. Vaikka kaikki tuntevat joskus negatiivisia tunteita, on tärkeää tunnistaa milloin ajattelet mustia ajatuksia turhan usein.

4. Onko sinulla kognitiivisia ongelmia?
Burn out ja stressi vaikeuttavat keskittymiskykyäsi. Stressin kourissa huomiomme keskittyy vain uhaksi kokemaamme negatiiviseen asiaan elämässämme. Tämä ”putkinäköinen” ote elämään voi vaikeuttaa päätöksentekoa tai ongelmanratkaisua. Myös saatat unohdella asioita helpommin.

5. Koetko tehosi heikentyneen?
Jos et ole aivan varma siitä, oletko burn outin partaalla, voit verrata omaa tehoasi edellisvuosien tehoon. Jos tehosi on heikentynyt jo pidemmältä aikaväliltä, voi olla kyseessä loppuun palamisen oireet.

6. Onko sinulla suhdeongelmia partiossa ja kotona?
Burn outin partaalla suhdeongelmat tulevat ilmi kahdella tavalla. Joko kiistelet muiden ihmisten kanssa jopa pienistä asioista, tai vetäydyt kanssakäymisestä kokonaan.

7. Oletko lopettanut itsestäsi huolehtimisen?
Useat ihmiset lopettavat itsestään huolen pitämisen burn outin kourissa. Huonot elämäntavat alkoholin liikakäyttö ja jopa unilääkkeiden liikakäyttö voivat olla merkkejä burn outista.

8. Pohditko partioasioita myös työ- ja kouluajalla?
Loppuun palanut ihminen saattaa murehtia partioasioita koko ajan, riippumatta siitä onko hän kokouksessa fyysisesti vai ei. Jos käytät henkistä energiaa partioasioiden pohtimiseen, kun sinun ihan OIKEASTI pitäisi opiskella tai tehdä töitä, niin silloin työ vaikeuttaa kykyäsi palautua työpäivän aiheuttamasta stressistä.

9. Oletko yleisesti tyytymätön?
Stressi partiossa voi heijastua myös yleiseen tyytymättömyyteen muussa elämässäsi. Henkilökohtainen elämäsi voi tuntua olevan jumissa tai muuten vain pielessä, jos koet partiossa liiallista stressiä.

10. Onko sinulla terveysongelmia?
Pitkän aikaa jatkunut stressi voi aiheuttaa fyysisiä terveysongelmia, kuten ruuansulatushäiriöitä ja sydänongelmia.

TULKINTA:
0-10 KYLLÄ-vastausta: Stressi ei välttämättä muutu automaattisesti burn outiksi yhdellä kyllä-vastauksella, mutta vastaukset kannattaa ottaa vakavasti ja keksiä uutta intohimoa partioon sekä elämään. Mistä sitä intohimoa saa?
Ellin johtajahuoltopäivästä tietenkin!!!

Categories: UncategorizedUutiset

Samasta aiheesta

Johtokunta 2016

Vuoden 2016 johtokunta on järjestäytynyt! Varsinaiset jäsenet pesteineen: Karhunvartijat: Jenna Juuti (Sepelit), Ville Söderlund(kämppäprojekti) Lounapartio: Arttu Arponen (ROK), Akseli Konttas (Rynkky) Haukkavuoren Haltiat: Iiro Lehtiniemi (Sihteeri), Kia Tengström Kaskenpolttajat: Anna-Riina Mustonen (Tiedotus), Antti Karjasilta (Tiedotus) Lue lisää...

Syksyn päivitetty ohjelma

-ROK jatkuu (Kaupunki-ilta II 26.11. ja Kämppäviikonloppu 28-30.11) -Rynkky PERUTTU -KITT (Loupa ma 6.10. klo 18, Kapo marraskuussa) -Seurakuntavaalit ennakkoäänestys 27.–31.10.2014,vaalit 9.11. -Hyvän tekemisen tori Lippulaivassa vk 44, Ellistä kaivataan edustajia keskiviikkona 29.9. kello 16-18, Lue lisää...

Viesti Törmän kisanjohdolta

Moikka!   Oon tekemässä Törmää ja tarttisin siis osaavia, innostuneita, päteviä ja mahtavia tyyppejä tekemään sitä mun kaa. Alla ois lista toimikunnan eri pesteistä ja ne pitäis täyttää, jotta saatais tää projekti kunnolla käyntiin ja Lue lisää...